Open Durftevragen

Omdat het wél kan.

Heb je een idee, een plan, een droom of een project? Iets wat je in de wereld wilt zetten, wilt realiseren, heel graag wilt waarmaken?

Een open Durftevragen workshop maakt het mogelijk om te laten lukken wat jij wilt dat lukt.

Het is een hele ervaring om aan Durftevragen mee toe doen, ook als je nog geen concrete vraag hebt. Iedereen is welkom. Niemand hoeft iets voor te bereiden, alleen maar er te zijn. Meestal komen mensen met een vraag, maar vaak ook uit nieuwsgierigheid naar wat het is en hoe het werkt. En dan blijkt iedereen ineens wel een vraag te hebben.

Het leuke van de open inschrijving is dat je nooit weet wie er nog meer bij jou in de groep zitten. En dat blijkt altijd weer inspirerend, voor alle aanwezigen! Een groep bestaat uit 8 tot 12 deelnemers en een workshop duurt doorgaans 4 uur. Meestal lukt het om elke deelnemer die wil zijn of haar vraag te laten stellen.

En de anderen denken met je mee.

Katrin Derboven en Kitty Weyn, Team Vlaanderen

Doe je mee? Bekijk hier onze agenda en schrijf je in.

Als je aan een Durftevragen mee wilt doen, maar er is er geen op korte termijn bij jou in de buurt, kun je dat aan ons vragen. Of je organiseert zelf een workshop en vraagt een van ons om te komen voor de begeleiding. Neem dan contact met ons op.

Lees hier wat de mogelijkheden In Company zijn.

Wat geef je de sessiebegeleider terug?

We laten iedere durftevragen begeleider vrij om per sessie zijn eigen waarde uitruilsysteem te hanteren. Het kan zijn dat iemand werkt op basis van waardebelading achteraf (wba) waarbij je ook iets terug mag geven dat geen geld is, een ander werkt met WBA met alleen geld en weer een ander hanteert een vaste prijs. Of een combinatie van inschrijfprijs + bonus naar waarde.

We zien dat wat er gemiddeld is terig gegeven in geld de afgelopen jaren over veel sessies en deelnemers zo’n € 35,- is, dat zou je als een adviesprijs kunnen zien voor een sessie met vaste prijs. Daar kan een begeleider ook van af wijken, als er bijvoorbeeld hoge kosten zijn voor een ruimte, bijvoorbeeld. Of als iemand een gratis sessie doet voor een specifieke doelgroep om te helpen.

Hoe dan ook, wij gaan uit van een waarde-uitruil tussen begeleider en deelenemer op basis van vertrouwen en wederzijds genoegen. Het moet dus voor iedereen kloppen en het gesprek daarover is altijd mogelijk.

Een paar reacties:

René Turk uit Zevenaar:
“Meedoen aan Durftevragen was een enorme boost voor mijn droom: De Holle Bolle Kikker bij recreatieplas De Breuly. Resultaat: TU/e gaat hem bouwen, toegezegde subsidies en prachtige bijvangst op mijn weg!”

Marisca uit Amersfoort:
Mijn ‘Durftevragen sessie’ was een verademing: Zoveel waardevoller dan een héleboel andere goed-bedoelde-netwerkbijeenkomsten….
Dankzij het doeltreffende format is succes gegarandeerd! De uitkomst is onvermijdelijk voor álle deelnemers nuttig: na afloop keert iedereen vol energie, goede moed en 380° geïnspireerd huiswaarts!!
Sindsdien heb ik voor de ‘Durftevragen sessies’ dan ook veel reclame gemaakt binnen mijn eigen netwerk.”

Marije van der Werf uit Groningen:
“Ik wil jullie allereerst graag enorm bedanken voor de leuke sessie van afgelopen vrijdag! Het sloot mijn week zeer positief af! Ik heb inmiddels al mijn halve netwerk doorverwezen naar durftevragen.”

Joelle van der Peer uit Antwerpen:
Ik heb de flipchart met ideeën alvast in de keuken opgehangen, zodat de collega’s hopelijk ook door jullie ideeën geïnspireerd geraken! De ideeën zullen ook besproken worden op een volgend educatief overleg, om daaruit volgende acties te formuleren.
Nog eens bedankt voor jullie energie en inspiratie en ook veel succes gewenst met jullie projecten!”

Wiske Wulff uit Leeuwarden:
Wiske wilde verhalenverteller worden. Mede door het meedoen aan een Durftevragen sessie is het gelukt!