Durftevragen In Company

Omdat het wél kan.

Bij een Durftevragenworkshop In Company faciliteren wij het oplossen van vragen uit de organisatie met mensen uit de organisatie. Mét de mensen dus! In iedere organisatie is immers al een enorme hoeveelheid kennis, ideeën en sociale overwaarde aanwezig. Durftevragen maakt dit zichtbaar en bruikbaar.

durftevragen-in company-workshop

Jan Peter Bogers

Je kunt de Durftevragen In Company zowel met een enkele afdeling of team doen, als met verschillende afdelingen of teams. In het laatste geval zorgt Durftevragen er tevens voor dat mensen uit verschillende hoeken van de organisatie elkaar, elkaars talenten en elkaars vraagstukken beter leren kennen en begrijpen. Het levert vaak een bijzondere energie op.

Heb jij interesse in Durftevragen In Company?  Informeer naar de mogelijkheden. Kijk ook eens naar wat we voor je event kunnen betekenen.

We werkten onder andere met KPN, Shell, Greenpeace, ABN AMRO, Rabobank, Gemeente Amsterdam, Gemeente Nijmegen, Kamer van Koophandel, Achmea, Wereld Natuur Fonds en vele andere organisaties.

 

 

 

 

Een ervaring

Voor de opleiding CMV (Cultureel Maatschappelijke Vorming) van de Hogeschool van Amsterdam kwam Durftevragen langs om het totstandkomen van het visiedocument voor de opleiding een boost te geven.

Docent en programmamanager Ellen Hommel over deze bijeenkomst:

Ik ben superpositief!
Normaal gesproken zou ons team veel praten, discussiëren en posities innemen. Door de Durftevragen-stijl was er snel sprake van consensus en bleken we allemaal hetzelfde te willen en te vinden. Bovendien werden er, onder lichte dwang van Herman en Jan Peter, knopen doorgehakt en werd er niet alleen gepraat, maar vooral ook gedaan.
Aan het eind van de dag stond er een conceptueel raamwerk voor het visiedocument! Met dit basisstuk zijn we zelf verder aan de slag gegaan, eerst via een wiki en inmiddels met een werkgroep. Het is bijna af, terwijl we anders misschien nu nog aan het discussiëren waren. Komend studiejaar gaan we het gebruiken.

Verder was de sfeer ontspannen. Er zat structuur in de opbouw van de dag, maar met genoeg flexibiliteit. En met ruimte voor ieders talent en eigenheid. Bij ons als kritische docenten roepen externe adviseurs al snel weerstand op, maar mede door de eigenheid en authenticiteit van Herman en Jan Peter ontstond er als vanzelf een samenwerking van de hele groep.

Het concept van Durftevragen is ons erg bevallen. Het gaat uit van vragen, maar zeker ook van geven. Van de expertise van de begeleiders, maar ook die van de deelnemers. En je kunt het voor alles inzetten. Als je de vraag maar helder hebt!