Durftevragen Nieuwjaarsboost 2011

Omdat het wél kan.

Durftevragen Nieuwjaarsboost 2011

25 januari 2011 Activiteiten van Durftevragen 14

Afgelopen zaterdag trilden er bijzondere vibes in Eindhoven… de Durftevragen Nieuwjaarsboost was neergestreken in Seats2Meet Strijp-S.

Na de ontvangst met koffie en taart, lanceerde Nils Roemen, met één druk op de refreshknop, de nieuwe Durftevragen website. Daarna kwam er levend bewijs van de kracht van Durftevragen op het toneel. Enkele oud-deelnemers van een Durftevragen workshop vertelden wat er bij hen dankzij een durftevragensessie in gang was gezet. Gerrit Snijders liet foto’s van zijn sociale overwaarde tafel zien, Anette Dolle vertelde over ondernemend onderweg en  Charlotte Duzong over haar project 1111 kinderkamers.

Nu kun je veel vertellen over Durftevragen, maar het leukste is toch: gewoon doen! Dus gingen bijna 100 bezoekers de eerste ronde aan de slag in tien Durftevragenworkshops tegelijk en zij stroomden 5 kwartier later weer met big smiles de centrale ruimte in. Het gonsde. En dat bleef het de hele dag doen.

Opgewonden verhalen. Mensen met opgevouwen flipoverbladen, beplakt met beschreven Durftevragen-post-its. Tips werden uitgewisseld. De Durftevragen-wand werd volop bekeken en volgeplakt.  De wensenlijsten van alle meehelpers aan die dag werden bekeken en beplakt. Er werd volop ontmoet, gezocht, gevonden en gedeeld.

In de tweede ronde waren er workshops die zijdelings met Durftevragen te maken hebben. Social media voor verschillende niveaus door Sanne Roemen, Raymond Witvoet, Jeroen Panjer, Manoah Klaasse, Joost Plattel. Frans van Heel gaf de workshop Intelligente kracht voor iedereen. Jan Peter Bogers gaf zijn workshop Versimpelen.

Na deze ronde was er tijd voor een gezamelijke afsluiting, met als hoogtepunt de uitleg van Nils wat nou eigenlijk de beste manier is om een Durftevragen post-it af te scheuren (als het het wilt weten, kom dan eens bij een Durftevragen in het land langs). Waardebepaling achteraf werd uitgelegd en de bijbehorende formulieren uitgedeeld.  Na een afsluitende borrel keerde iedereen weer huiswaarts. Wij als Durftevragen-team in ieder geval nog vol adrenaline!

Nu weet je hoe het was. Wil je ook weten hoe die dag eruit zag? We hadden maar liefst drie fotografen rondlopen en dat leverde vele mooie plaatjes op: kijk hiervoor op de sites van Sebastian, Marieke en Léontine.

Een Durftevragensessie levert vaak al zoveel energie op. Een Durftevragen Nieuwjaarsboost levert een niet te meten stroom aan energie op. Het blijft wonderlijk.

Wij als Durftevragen team willen iedereen bedanken die er zo’n bruisende dag van heeft gemaakt. En in een speciaal zonnetje zetten we onze meiden die de dag met groot enthousiasme en enorme inzet hebben georganiseerd: Joske Seegers en Katja Linders!

14 antwoorden

 1. Anna schreef:

  marrije, de durftevragen-begeleider schrijf je met twee rr!

  groetjes en fijne kerst allemaal

  anna spohr

 2. Anna schreef:

  marrije, de durftevragen-begeleider schrijf je met twee rr!

  groetjes en fijne kerst allemaal

  anna spohr

 3. Marcel schreef:

  Nu al beginnen met de realisatie van je goede voornemen?! Schrijf je nu al in voor de #durftevragen nieuwjaarsboost op 22 januari bij #s2mstrijps

 4. Tineke Dekker schreef:

  EINDHOVEN ….

 5. Sietse schreef:

  oeps dubbel

 6. Sietse schreef:

  oeps dubbel

 7. Sietse schreef:

  Wil iemand zaterdag meerijden vanaf (of op de route vanaf) Wageningen naar Eindhoven? vertrek +/- 11:30 #lift #dtvnb11! #s2mstrijps

 8. Sietse schreef:

  Wil iemand zaterdag meerijden vanaf (of op de route vanaf) Wageningen naar Eindhoven? vertrek +/- 11:30 #lift #dtvnb11! #s2mstrijps

 9. Karin Venema schreef:

  Wil iemand meerijden vanuit Amsterdam? Ik vertrek om een uur of 11
  @karinvenema

 10. Jan Boertien schreef:

  Het valt me op dat er geen bijeenkomsten te noorden van Amersfoort zijn, behalve “ergens in Drenthe”

 11. […] 25 Afgelopen Zaterdag 22 januari heb ik me mogen omringen met Overvloed bij de #Durftevragen Nieuwjaar Boost 2011. De locatie Seats2Meet Strijp-S in Eindhoven maakte de sfeer compleet. Een locatie die zijn naam […]

 12. Herold Dat schreef:

  Hallo Durvers,

  voor mij zijn de woorden sociale overwaarde en versimpelen nu al de woorden voor 2011, en dan zijn we pas een maand onderweg…..super energie van gekregen,
  leuke mensen leren kennen, en er hing een goede vibe…

  Het pas ook helemaal binnen onze filosofie van Leerlandschap.nl , als halen en Brengen tussen twee partijen aanwezig is is er altijd sprake van twee winnaars….mooi gedachtegoed, durftevragen op basis van gelijkwaardigheid

  avontuurlijke groet

  Herold Dat
  belevingstrainer, motivator, stimulator, activator….

 13. » Workshop “Twitter? Dat gaat toch over wie wanneer een broodje kaas eet?” Jeroen Panjer schreef:

  […] de Durftevragen Nieuwjaarsboost gaf ik voor het eerst de workshop “Twitter? Dat gaat toch over wie wanneer een broodje kaas […]

Reacties zijn gesloten.