#durftevragen EN #dtv

Omdat het wél kan.

#durftevragen EN #dtv

13 januari 2011 Weblog 36

Onlangs ontspon zich op twitter een discussie of de hasthag #durftevragen zou moeten veranderen in hashtag #dtv. Volgens mij hoeven die twee elkaar niet te bijten en kunnen ze naast elkaar bestaan. Nog interessanter vind ik wat daar nu eigenlijk gebeurt. Om dat uit te leggen neem ik jullie even mee langs de geschiedenis van durftevragen om vervolgens mijn beeld te geven over de hashtag. Tot slot een voorzetje hoe de Hashtag zich volgens mij in de toekomst nog krachtiger kan ontwikkelen. Aan het eind van dit bericht vind je nog een filmpje over wat er vaak gebeurt met nieuwe ideeën.

Een kort geschiedenis.
Durftevragen is een aantal jaar geleden door Herman Dummer en mij bedacht. Het idee is simpel als iedereen ter wereld duidelijker vraagt en we koppelen dat aan al die mensen die beste een beetje willen helpen dan kun je bergen verzetten. Durftevragen gaat dus om verbinding van vragen aan hulp.

Het begon als workshop. Later gaf Martijn Aslander de tip gebruik te maken van de verbindend kracht op twitter en de vragen uit de workshop ook hier te plaatsen gebruik van de hasthag #durftevragen.
Het idee daarachter: dankzij twitter kun je hulp vragen aan een breed publiek, direct verbinding leggen waardoor nog veel meer mensen elkaar een stap verder kunnen helpen. Binnen een dag namen mensen op twitter de #durftevragen ook in gebruik en stelde hun eigen vragen hier ook buiten de workshop om.
Mijn eerste reactie: „hey ze zitten aan ons idee, beschermen die hap” maar Fanny Koerts kwam met het briljante inzicht, dat juist door geen regie op de hashtag te zetten en iedereen er vrijelijk gebruik van te laten maken, het bereik veel groter zou worden. Daarmee was dat de beste manier om onze ambitie te realiseren. Namelijk zoveel mogelijk vragen verbinden aan zo veel mogelijk hulp. #Durftevragen is dus weliswaar door ons bedacht maar niet ons bezit. Iedereen kan hem gebruiken. En dat gebeurt.
We zijn inmiddels de meest gebruikte hashtag van Nederland in 2010. Worden door een aantal toonaangevende trendwatchers genoemd als trend voor 2011, bijvoorbeeld in de Trendrede. De Hashtag een dagelijks bereik van tussen de 150.000 en 260.000 (bron tweetreach). We hebben inmiddels een landelijk dekkend netwerk van 13 begeleiders die door heel Nederland en inmiddels ook in Belgie durftevragen workshops geven.

Over de Hashtag
#Durftevragen of #dtv is wat mij betreft #durftevragen èn #dtv
Onlangs kwam iemand met het idee #dtv te gebruiken in plaats van #durftevragen. Met een maximum van 140 tekens per tweet heb je dan in het eerste geval meer ruimte voor je bericht. Binnen no time ontspon zich een discussie op twitter van voor een tegenstanders van dit idee. Ook mij werd gevraagd wat ik ervan vond.

Ik kan geen toekomst voorspellen en weet dus niet of #dtv ook werkt. Proberen lijkt mij dus. Als het beter of ook werkt hebben we nog een kanaal waarlangs mensen elkaar een stap verder kunnen helpen. En da’s precies onze ambitie. Als de intentie achter #dtv dezelde is, dan is het volgens mij een idee dat wil helpen en daar kan je maar beter gebruik van maken.

Wat mij fascineerde in de discussie op twitter is de neiging van mensen om met elkaar te strijd aan te gaan over dit idee. Ik moest denken aan de stichtingen wereld waar ik met enige regelmaat in rondloop. Ook hier fascineert het me hoe moeilijk het vaak blijkt voor sommige stichtingen om de samenwerking te vinden met andere organisaties die hetzelfde doel nastreven. Het blijft voor mij verwonderlijk als meerdere stichtingen zich hard maken voor bijvoorbeeld beter onderwijs in de derde wereld, dat zij de krachten niet bundelen en elkaar versterken. Lijkt me mooi als wij ons kunnen onderscheiden door elkaar te helpen groeien in plaats van afbreken.

Een blik op de toekomst.
Ik hoor steeds vaker dat mensen de #durftevragen zo overbelast vinden dat ze hem niet meer volgen. Deze vaak early adapters, vinden het principe top maar vinden het nu teveel informatie.

Da’s natuurlijk een fenomeen waar we op meer vlakken mee kampen. Sommigen noemen het informatie overload. Ik hoorde Martijn ooit zeggen dat het een filter failure was. En da’s een interessante gedachte. Mij lijkt het het experiment waard om ook binnen #durftevragen nog specifieker te gaan filteren.
Wat dacht je van specifiek gebieden waarop je verschillende filters aan kunt brengen. Denk aan #dtvzorg, #dtvsocialmedia #dtvvervoer #dtvhoreca #dtvwonen of bijvoorbeeld #dtvspullen. Dit zijn zomaar een paar van de onderwerpen waar veel vragen over worden gesteld op #durftevragen.
Misschien is het wel zo dat we de verbindende kracht van durftevragen nog veel sterker maken door deze filters te gebruiken.
Ik weet het niet en juist daarom vind ik het het proberen waard. In het begin wisten we ook niet dat #durftevragen zo’n succes zou worden, en daarom hebben we het geprobeerd.

Ik ben voor experimenteren met de nieuwe ideeën in plaats van ze afschieten.
Wil je dat ook in het echt doen, kom dan vooral naar de durftevragen nieuwjaarsboost 22 januari in Eindhoven. Inschrijven kan hier: Hopelijk tot dan

En hier te inspiratie nog even een tof filmpje over hoe je om kan gaan met nieuwe ideeën:

36 antwoorden

 1. @gerrithopster schreef:

  goed artikel. Ik ben het met je eens dat het niet uitmaakt welke # het wordt als de kern van fenomeen maar hetzelfde blijft. Mensen helpen aan goede antwoorden. Uit efficiëntie zie ik meer specifieke hashtags wel zitten. Ik kan mij voorstellen om bijvoorbeeld: #dtvwebdesign, #dtvpolitiek, #dtvsport of #dtvalgemeen te gebruiken om onderwerpen meer te clusteren. Wat het wordt? Will see.

  Grtz

  @gerrithopster

 2. @gerrithopster schreef:

  goed artikel. Ik ben het met je eens dat het niet uitmaakt welke # het wordt als de kern van fenomeen maar hetzelfde blijft. Mensen helpen aan goede antwoorden. Uit efficiëntie zie ik meer specifieke hashtags wel zitten. Ik kan mij voorstellen om bijvoorbeeld: #dtvwebdesign, #dtvpolitiek, #dtvsport of #dtvalgemeen te gebruiken om onderwerpen meer te clusteren. Wat het wordt? Will see.

  Grtz

  @gerrithopster

 3. @gerrithopster schreef:

  goed artikel. Ik ben het met je eens dat het niet uitmaakt welke # het wordt als de kern van fenomeen maar hetzelfde blijft. Mensen helpen aan goede antwoorden. Uit efficiëntie zie ik meer specifieke hashtags wel zitten. Ik kan mij voorstellen om bijvoorbeeld: #dtvwebdesign, #dtvpolitiek, #dtvsport of #dtvalgemeen te gebruiken om onderwerpen meer te clusteren. Wat het wordt? Will see.

  Grtz

  @gerrithopster

 4. Hans de Gruijter schreef:

  Als je je eigen uitgangspunten belangrijk vindt (en ik geloof dat jullie dat doen!) dan kun je niet anders dan deze ontwikkeling de ruimte geven. Dat pas helemaal in de geest van social media. Het nut en de waarde van social media zit in, als het goed is, ontbreken van controle. Toezicht wordt door de gebruikers van de diverse media wel toegepast. Doorgaan dus!

 5. Hans de Gruijter schreef:

  Als je je eigen uitgangspunten belangrijk vindt (en ik geloof dat jullie dat doen!) dan kun je niet anders dan deze ontwikkeling de ruimte geven. Dat pas helemaal in de geest van social media. Het nut en de waarde van social media zit in, als het goed is, ontbreken van controle. Toezicht wordt door de gebruikers van de diverse media wel toegepast. Doorgaan dus!

 6. Hans de Gruijter schreef:

  Als je je eigen uitgangspunten belangrijk vindt (en ik geloof dat jullie dat doen!) dan kun je niet anders dan deze ontwikkeling de ruimte geven. Dat pas helemaal in de geest van social media. Het nut en de waarde van social media zit in, als het goed is, ontbreken van controle. Toezicht wordt door de gebruikers van de diverse media wel toegepast. Doorgaan dus!

 7. Danny Mestriner schreef:

  ik vind het leuk om mensen te helpen, en toen ik #durftevragen voor het eerst zag, was ik wel verbaasd over de kracht ervan.
  Ik heb nu in TweetDeck 2 kolommen, eentje die #durftevragen filtert, en de ander filtert #dtv, en ik beantwoord dus regelmatig vragen van mensen.
  Het oorspronkelijke idee was geweldig, maar ik zie nu steeds vaker dat mensen de meest simpele vragen stellen die met een beetje common sense of Google opgelost kunnen worden (“hoe laat is het?”, “wat is x in het engels?”), of gewoon een vraag stellen aan een vriend/vriendin en dit eindigen met #durftevragen (“Hoe laat hebben we les?”, “Waar heeft klas 123 les?”). Hier irriteer ik me wel een beetje aan. Vaak beantwoord ik vragen ook met 1 URL, als mensen vragen om een goede film, post ik de link naar de IMDB top 250 bijvoorbeeld. Het leukste vind ik de wat specifiekere vragen over een domein waar ik wat van af weet (hoe durftevragen oorspronkelijk dus bedoeld was).
  Wat betreft #dtv: mensen roepen dat dit ook andere afkortingen kunnen zijn, bijv. Digitale TV. Ik merk ook dat in mijn #dtv kolom minder tweets langskomen dan in #durftevragen momenteel.
  Wat de specifiekere tags betreft: er zal dan een eenduidige afspraak moeten komen welke dtv-tags er gebruikt gaan worden, zodat zoeken op deze tags ook makkelijk is.

  Ik heb voorlopig wel weer even genoeg geschreven denk ik zo 🙂
  Groetjes!
  Danny

 8. Danny Mestriner schreef:

  ik vind het leuk om mensen te helpen, en toen ik #durftevragen voor het eerst zag, was ik wel verbaasd over de kracht ervan.
  Ik heb nu in TweetDeck 2 kolommen, eentje die #durftevragen filtert, en de ander filtert #dtv, en ik beantwoord dus regelmatig vragen van mensen.
  Het oorspronkelijke idee was geweldig, maar ik zie nu steeds vaker dat mensen de meest simpele vragen stellen die met een beetje common sense of Google opgelost kunnen worden (“hoe laat is het?”, “wat is x in het engels?”), of gewoon een vraag stellen aan een vriend/vriendin en dit eindigen met #durftevragen (“Hoe laat hebben we les?”, “Waar heeft klas 123 les?”). Hier irriteer ik me wel een beetje aan. Vaak beantwoord ik vragen ook met 1 URL, als mensen vragen om een goede film, post ik de link naar de IMDB top 250 bijvoorbeeld. Het leukste vind ik de wat specifiekere vragen over een domein waar ik wat van af weet (hoe durftevragen oorspronkelijk dus bedoeld was).
  Wat betreft #dtv: mensen roepen dat dit ook andere afkortingen kunnen zijn, bijv. Digitale TV. Ik merk ook dat in mijn #dtv kolom minder tweets langskomen dan in #durftevragen momenteel.
  Wat de specifiekere tags betreft: er zal dan een eenduidige afspraak moeten komen welke dtv-tags er gebruikt gaan worden, zodat zoeken op deze tags ook makkelijk is.

  Ik heb voorlopig wel weer even genoeg geschreven denk ik zo 🙂
  Groetjes!
  Danny

 9. Danny Mestriner schreef:

  ik vind het leuk om mensen te helpen, en toen ik #durftevragen voor het eerst zag, was ik wel verbaasd over de kracht ervan.
  Ik heb nu in TweetDeck 2 kolommen, eentje die #durftevragen filtert, en de ander filtert #dtv, en ik beantwoord dus regelmatig vragen van mensen.
  Het oorspronkelijke idee was geweldig, maar ik zie nu steeds vaker dat mensen de meest simpele vragen stellen die met een beetje common sense of Google opgelost kunnen worden (“hoe laat is het?”, “wat is x in het engels?”), of gewoon een vraag stellen aan een vriend/vriendin en dit eindigen met #durftevragen (“Hoe laat hebben we les?”, “Waar heeft klas 123 les?”). Hier irriteer ik me wel een beetje aan. Vaak beantwoord ik vragen ook met 1 URL, als mensen vragen om een goede film, post ik de link naar de IMDB top 250 bijvoorbeeld. Het leukste vind ik de wat specifiekere vragen over een domein waar ik wat van af weet (hoe durftevragen oorspronkelijk dus bedoeld was).
  Wat betreft #dtv: mensen roepen dat dit ook andere afkortingen kunnen zijn, bijv. Digitale TV. Ik merk ook dat in mijn #dtv kolom minder tweets langskomen dan in #durftevragen momenteel.
  Wat de specifiekere tags betreft: er zal dan een eenduidige afspraak moeten komen welke dtv-tags er gebruikt gaan worden, zodat zoeken op deze tags ook makkelijk is.

  Ik heb voorlopig wel weer even genoeg geschreven denk ik zo 🙂
  Groetjes!
  Danny

 10. Wouter Blom schreef:

  Om te voorkomen dat ik te veel durftevragen posts zie filter ik binnen de 1700 mensen die ik volg de #durftevragen hiermee beantwoord ik alleen de vragen van mensen die ik zelf om een of andere reden interessant vind. en voorkom ik dus de vragen die niet relevant zijn. Ik ben overigens voorstander van #dtv net als de andere afkortingen RT e.d. Ondanks dat het gebruik van afkortingen de toegangkelijkheid van twitter wat verlaagt.

  een andere kolom filter ik op durftevragen en keywords die voor mij interesant zijn. “#durftevragen #seo”. Dit zijn ook de vragen waar ik zelf de meest interesante antwoorden kan geven.

 11. Om te voorkomen dat ik te veel durftevragen posts zie filter ik binnen de 1700 mensen die ik volg de #durftevragen hiermee beantwoord ik alleen de vragen van mensen die ik zelf om een of andere reden interessant vind. en voorkom ik dus de vragen die niet relevant zijn. Ik ben overigens voorstander van #dtv net als de andere afkortingen RT e.d. Ondanks dat het gebruik van afkortingen de toegangkelijkheid van twitter wat verlaagt.

  een andere kolom filter ik op durftevragen en keywords die voor mij interesant zijn. “#durftevragen #seo”. Dit zijn ook de vragen waar ik zelf de meest interesante antwoorden kan geven.

 12. Om te voorkomen dat ik te veel durftevragen posts zie filter ik binnen de 1700 mensen die ik volg de #durftevragen hiermee beantwoord ik alleen de vragen van mensen die ik zelf om een of andere reden interessant vind. en voorkom ik dus de vragen die niet relevant zijn. Ik ben overigens voorstander van #dtv net als de andere afkortingen RT e.d. Ondanks dat het gebruik van afkortingen de toegangkelijkheid van twitter wat verlaagt.

  een andere kolom filter ik op durftevragen en keywords die voor mij interesant zijn. “#durftevragen #seo”. Dit zijn ook de vragen waar ik zelf de meest interesante antwoorden kan geven.

 13. Sander Datema schreef:

  Goed idee. En op welke manier filter jij dan? Lijkt een combinatie tussen (mensen die ik volg) AND (#durftevragen in de tweet).

 14. Sander Datema schreef:

  Goed idee. En op welke manier filter jij dan? Lijkt een combinatie tussen (mensen die ik volg) AND (#durftevragen in de tweet).

 15. Sander Datema schreef:

  Goed idee. En op welke manier filter jij dan? Lijkt een combinatie tussen (mensen die ik volg) AND (#durftevragen in de tweet).

 16. Stefvermeulen schreef:

  ben wel benieuwd of mensen ook antwoord krijgen op hun vragen…en wat is de kwaliteit van het antwoord? Speur vaak ironie in de antwoorden, wat leuk is, en ook voor verbinding zorgt, maar toch. Hebben jullie daar ook data van?

 17. Stefvermeulen schreef:

  ben wel benieuwd of mensen ook antwoord krijgen op hun vragen…en wat is de kwaliteit van het antwoord? Speur vaak ironie in de antwoorden, wat leuk is, en ook voor verbinding zorgt, maar toch. Hebben jullie daar ook data van?

 18. Rob schreef:

  #dtv is mijn inziens om 3 redenen overbodig:
  1) het voegt niets toe, het is niet vernieuwend en werkt verwarrend, omdat er twee hashtags zijn die hetzelfde doen.
  2) Het kost juist meer karakters, aangezien er velen beide hashtags gebruiken.
  3) #dtv wordt in het buitenland ook gebruikt en daardoor krijg je ongewenste tweets die de timeline alleen maar onoverzichtelijk maken.

  Wat betreft filtering, als je filtert op #durftevragen , dan kan je snel op onderwerp filteren. Er zijn dan geen nieuwe hashtags nodig. Het mooie van #durftevragen is dat het simpel en toegankelijk is. Laten we dit niet complexer maken, want verliest het snel zijn kracht.

 19. Rob schreef:

  #dtv is mijn inziens om 3 redenen overbodig:
  1) het voegt niets toe, het is niet vernieuwend en werkt verwarrend, omdat er twee hashtags zijn die hetzelfde doen.
  2) Het kost juist meer karakters, aangezien er velen beide hashtags gebruiken.
  3) #dtv wordt in het buitenland ook gebruikt en daardoor krijg je ongewenste tweets die de timeline alleen maar onoverzichtelijk maken.

  Wat betreft filtering, als je filtert op #durftevragen , dan kan je snel op onderwerp filteren. Er zijn dan geen nieuwe hashtags nodig. Het mooie van #durftevragen is dat het simpel en toegankelijk is. Laten we dit niet complexer maken, want verliest het snel zijn kracht.

 20. Rob schreef:

  #dtv is mijn inziens om 3 redenen overbodig:
  1) het voegt niets toe, het is niet vernieuwend en werkt verwarrend, omdat er twee hashtags zijn die hetzelfde doen.
  2) Het kost juist meer karakters, aangezien er velen beide hashtags gebruiken.
  3) #dtv wordt in het buitenland ook gebruikt en daardoor krijg je ongewenste tweets die de timeline alleen maar onoverzichtelijk maken.

  Wat betreft filtering, als je filtert op #durftevragen , dan kan je snel op onderwerp filteren. Er zijn dan geen nieuwe hashtags nodig. Het mooie van #durftevragen is dat het simpel en toegankelijk is. Laten we dit niet complexer maken, want verliest het snel zijn kracht.

 21. De extra toevoegingen achter de hashtag, zodat er gefilterd kan worden, vind ik een goed idee. Als de core-groep, de groep die er serieus mee omgaat, daarmee start, dan volgt de rest eventueel vanzelf.

  Misschien kan de toevoeging dan wel losgekoppeld worden, zodat degenen die wel alle vragen willen volgen, de hele twitterfeed voorbij kunnen laten komen. Dus #dtv #sport, #dtv #design.

  Sowieso handig, omdat mensen die de hashtag #design aan hebben staan de vraag ook voorbij zien komen. Is dus een nog groter bereik.

  Ook handig bij een Durftevragen workshop, je zou de vragen die daarin aan bod komen dan kunnen taggen met #dtv #wsh of een nummer, zoals we ook doen bij Stand-up Inspiration. Vantevoren wordt de hashtag met het specifieke nummer gecommuniceerd aan iedereen, en dat wordt dan vanzelf opgepikt.

  Ben benieuwd!

 22. De extra toevoegingen achter de hashtag, zodat er gefilterd kan worden, vind ik een goed idee. Als de core-groep, de groep die er serieus mee omgaat, daarmee start, dan volgt de rest eventueel vanzelf.

  Misschien kan de toevoeging dan wel losgekoppeld worden, zodat degenen die wel alle vragen willen volgen, de hele twitterfeed voorbij kunnen laten komen. Dus #dtv #sport, #dtv #design.

  Sowieso handig, omdat mensen die de hashtag #design aan hebben staan de vraag ook voorbij zien komen. Is dus een nog groter bereik.

  Ook handig bij een Durftevragen workshop, je zou de vragen die daarin aan bod komen dan kunnen taggen met #dtv #wsh of een nummer, zoals we ook doen bij Stand-up Inspiration. Vantevoren wordt de hashtag met het specifieke nummer gecommuniceerd aan iedereen, en dat wordt dan vanzelf opgepikt.

  Ben benieuwd!

 23. Tim Toornvliet schreef:

  Je kunt het niet sturen, dat is juist de strekking van deze post. Het organiseerst zichzelf wel.

  Overigens heeft het mij nog geen goed antwoord opgeleverd. Dat kan aan mijn vragen liggen natuurlijk, maar het heeft ook te maken met de korte tijd waarop je vraag zichtbaar is: binnen een paar minuten zijn er al weer tientallen nieuwe. Thema’s zouden dan wel uitkomst kunnen bieden.

 24. Tim Toornvliet schreef:

  Je kunt het niet sturen, dat is juist de strekking van deze post. Het organiseerst zichzelf wel.

  Overigens heeft het mij nog geen goed antwoord opgeleverd. Dat kan aan mijn vragen liggen natuurlijk, maar het heeft ook te maken met de korte tijd waarop je vraag zichtbaar is: binnen een paar minuten zijn er al weer tientallen nieuwe. Thema’s zouden dan wel uitkomst kunnen bieden.

 25. Tim Toornvliet schreef:

  Je kunt het niet sturen, dat is juist de strekking van deze post. Het organiseerst zichzelf wel.

  Overigens heeft het mij nog geen goed antwoord opgeleverd. Dat kan aan mijn vragen liggen natuurlijk, maar het heeft ook te maken met de korte tijd waarop je vraag zichtbaar is: binnen een paar minuten zijn er al weer tientallen nieuwe. Thema’s zouden dan wel uitkomst kunnen bieden.

 26. De extra toevoegingen achter de hashtag, zodat er gefilterd kan worden, vind ik een goed idee. Als de core-groep, de groep die er serieus mee omgaat, daarmee start, dan volgt de rest eventueel vanzelf.

  Misschien kan de toevoeging dan wel losgekoppeld worden, zodat degenen die wel alle vragen willen volgen, de hele twitterfeed voorbij kunnen laten komen. Dus #dtv #sport, #dtv #design.

  Sowieso handig, omdat mensen die de hashtag #design aan hebben staan de vraag ook voorbij zien komen. Is dus een nog groter bereik.

  Ook handig bij een Durftevragen workshop, je zou de vragen die daarin aan bod komen dan kunnen taggen met #dtv #wsh of een nummer, zoals we ook doen bij Stand-up Inspiration. Vantevoren wordt de hashtag met het specifieke nummer gecommuniceerd aan iedereen, en dat wordt dan vanzelf opgepikt.

  Ben benieuwd!

 27. HJSLINGS schreef:

  Goed artikel over #dtv en #durftevragen, #dtvto the future!!

 28. HJSLINGS schreef:

  Goed artikel over #dtv en #durftevragen, #dtvto the future!!

 29. HJSLINGS schreef:

  Goed artikel over #dtv en #durftevragen, #dtvto the future!!

 30. […] je meer letters over voor je tweet. Op de verdere achtergond zal ik niet in gaan, een verhaal van Nils over de geschiedenis van Durftevragen en de hashtags vind je […]

 31. Erwin de Beer schreef:

  Wat mij betreft houden we het gewoon zoals het is: #durftevragen en #dtv als je een lange vraag hebt.

  In hootsuite heb ik beide in één kolom bij elkaar gezet. Ik zou ook niet weten op welke hastags ik zou moeten / kunnen / willen filteren als ik in een #durfteantwoorden mood ben. Zo blijft het ook lekker verrassend, open-mind-stimulerend en ontmoet je nog eens nieuwe tweeps.

  Als je echt snel om een antwoord verlegen zit helpt #HELP ook, vooral richting je volgers.

 32. Erwin de Beer schreef:

  Wat mij betreft houden we het gewoon zoals het is: #durftevragen en #dtv als je een lange vraag hebt.

  In hootsuite heb ik beide in één kolom bij elkaar gezet. Ik zou ook niet weten op welke hastags ik zou moeten / kunnen / willen filteren als ik in een #durfteantwoorden mood ben. Zo blijft het ook lekker verrassend, open-mind-stimulerend en ontmoet je nog eens nieuwe tweeps.

  Als je echt snel om een antwoord verlegen zit helpt #HELP ook, vooral richting je volgers.

 33. Bart Mendelson schreef:

  Zo’n filmpje is wel leuk, maar zegt natuurlijk niets. Voor en na iemand het wiel uitvond zijn er heeeeeeeeel veel nutteloos gebleken ideeën geweest.

 34. […] het eind van dit bericht vind je nog een filmpje over wat er vaak gebeurt met nieuwe ideeën. Lees de rest van het artikel uit The Durf te Vragen […]

 35. Joos schreef:

  Men gebruikt #dtv nu als een soort alternatieve google. Sommige vragen zijn eenvoudig via google te vinden. Ook vragen als “wat voor weer wordt het vandaag” “zal ik een shirt met korte of lange mouw aantrekken” komen voorbij. Hiermee is de hele charme van de #dtv verdwenen. Ik zoek er inmiddels niet meer op, want kan nu eenmaal lastig uit al die non-vragen een echte oprechte vraag filteren.

 36. […] lees ook de geschiedenis van #durftevragen Stuur door: […]

Reacties zijn gesloten.