Een romantisch verhaal

Ingezonden door Berry:

Hoe heb ik durf te vragen beleefd, een romantisch verhaal

Mijn naam is Berry IJmker en ik was bij de afgelopen durftevragen in Utrecht. Ik was mee met Marijn van Oosten van Wisebloom, waar ik stage loop als game designer. Op die bewuste vrijdag zat ik alleen met mijn gedachten helemaal ergens anders bij.

Ik ben iemand die niet gelooft in toeval, ik ben zelf Christelijk en ik geloof dat “toevalligheden” van God komen.

Marijn en ik zaten die vrijdagochtend op kantoor en tijdens de lunch hadden wij een gesprek en plots, zonder dat er aanleiding voor was ging het over of we geloofden in de ware, over liefde en hoe je het zeker wist van iemand en meer van die dingen. Het was een heel leuk lang gesprek en ik dacht tijdens het gesprek de hele tijd “je moest eens weten wat ik vanavond ga doen”.

Na de lunch gingen wij richting Utrecht voor durf te vragen, ik was er helemaal niet bij met mijn hoofd, ik ben sowieso niet zo’n prater, maar tijdens durftevragen heb ik helemaal niks gezegd. Ik zat daar maar tijdens durftevragen te luisteren naar iedereen en ik verwonderde mij echt hoe snel iedereen antwoord gaf en wat voor antwoorden, ik was best wel onder de indruk en heb ook heel wat mee lopen pennen en er zeker handige tips uitgekregen, maar ja ik zat toch met mijn hoofd ergens anders. Plots kwam daar Ria Kuipers met haar vraag en plan als in te huren huwelijks ambtenaar, toeval??? Op dat moment schreeuwde mijn hoofd en wou ik iedereen wel vertellen wat ik van plan was, maar ik deed het niet.

Durftevragen vorderde verder en tegen het einde aan keek ik naar de post-its in mijn hand en naar mijn idee staarde ik wel een minuut naar die post-its, op elke post-it stond namelijk, durf te vragen, toen kreeg ik echt een glimlach op mijn gezicht en dacht ik, yes, ik ga Jolien vanavond vragen, alle spanning droop van mij af op dat moment. Na durftevragen ging ik snel met de trein richting Drenthe waar ik eerst Joliens vader vroeg en daarna op de knieën ging voor Jolien, die ja zei.

Hoewel ik het sowieso al van plan was hebben al die “toevalligheden” er wel voor geholpen dat ik het zeker wist, bedankt durftevragen.

Berry IJmker

Lieve Berry en Jolien. Wij van Durftevragen wensen jullie heel veel liefde en geluk toe. Durflieftehebben, durftegeven, durfteontvangen, durflostelaten

6 gedachten over “Een romantisch verhaal

  1. Hi Berry en Jolien,

    Wat een mooi verhaal. Of het nou toch toevalligheden zijn, of de ondoorgrondelijkheid van God’s wegen laat ik graag in het midden. Maar dat er op één of andere manier voor gezorgd werd dat jij durfde te vragen is wel duidelijk.
    Heel veel geluk samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *